Mots-clés

noaptea literaturiiNoaptea Literaturii Europene este o inițiativă coordonată de grupul EUNIC București, a cărui misiune este să promoveze valorile europene și să contribuie la diversitatea culturală prin strânsa colaborare între paisprezece institute culturale europene din București.
Organizată pentru prima dată în anul 2012, după trei ediții de succes, Noaptea Literaturii continuă cu un nou eveniment în zona Parcului Carol din București.
Va fi o experiență extraordinară când cititorii și cărțile se vor întâlni la Muzeul Național Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida” și la Institutul Astronomic al Academiei Române.
Evenimentul urmărește să ofere țărilor europene șansa de a prezenta opere contemporane traduse în limba română și să facă auzite într-un mod creativ noi voci ale literaturii europene.
Conceptul de bază al Nopții Literaturii Europene pornește de la ideea că literatura este un mijloc unic și creativ pentru a reflecta dialogul elementar dintre voci individuale și culturi diferite, prin experiența împărtășită a lecturii.
Literatura este un mijloc prin care se poate ajunge la înțelegere reciprocă și care poate poate ajuta la depășirea barierelor de comunicare.
Traducerile și editările joacă un rol crucial pentru literatură. Noaptea Literaturii Europene sărbătorește și sprijină traducerile lucrărilor contemporane, urmărind în același timp să stabilească colaborări cu editurile românești pentru ca oferta de literatură europeană să devină cât mai accesibilă.
Cititorii invitați pentru această ediție sunt actori români de renume, cunoscuți jurnaliști, poeți, muzicieni și celebrități. (rasfoiti brosura de prezentare aici)

Publicités